..

Twee overvallen binnen 24 uur in de stad Groningen

Foto: politie (archieffoto)

GRONINGEN – In de stad Groningen hebben binnen 24 uur twee overvallen plaatsgevonden.

De eerste overval was zondagavond. Rond 22.35 uur werd aan de Billitonstraat in de Indische buurt een pizzeria overvallen. De vermoedelijk jonge overvaller ging er lopend vandoor in de richting van de Atjehstraat. Vermoedelijk heeft hij geen buit meegenomen.

Via Burgernet werd gevraagd naar de dader uit te kijken. Deze werd omschreven als een jongen van 15 a 16 jaar,met een opvallende neus en een dun postuur, gekleed in een zwarte jas met capuchon en spijkerbroek.

Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.

Gisteravond vond een gewapende overval plaats op een coffeeshop aan het Schuitendiep in Groningen. Hierbij raakte één persoon in de coffeeshop gewond.

De verdachte, een oudere donker geklede man, vluchtte op een opoefiets. Hij had een gele tas bij zich. Later vannacht is na een tip van een getuige een 56 jarige dakloze man aangehouden die voldoet aan het signalement wat door de politie is opgegeven.
Bij de verdachte werd een geldbedrag aangetroffen. Dit geld is in beslag genomen. De 56-jarige zit vast in een cel. Hij wordt vandaag gehoord. Het onderzoek is in volle gang.

Het slachtoffer raakte gewond mocht na medische behandeling het ziekenhuis verlatenOp het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.