..

Grietje Godlieb bakt de lekkerste poffert in Vlagtwedde

Foto: Bé Eelsing

VLAGTWEDDE – Vanmiddag werd Grietje Godlieb uit Vlagtwedde uitgeroepen tot winnaar van het Westerwolds Kampioenschap Poffert bakken 2019.

Vandaag was de 3e editie van het w.k. poffert bakken in Vlagtwedde. Dit werd gehouden bij de Blokker en Bakker Frans. De 19 deelnemers leverden tussen één en twee uur hun eigen gebakken pofferts in. Deze werden gekeurd door  een deskundige jury, bestaande uit wethouder Giny Luth, Leon Kerkvliet en Leon Reatsch.

Zij keurden de pofferts op onder anderen gaarheid, smaak en uiterlijk. Om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te laten verlopen waren de pofferts genummerd. De jury wist dus niet welke poffert van wie was. Dit stond op een lijst die Henk Vieregge tot de prijsuitreiking  in zijn broekzak hield.

Uiteindelijk kwamen er drie winnaars uit de bus. Grietje Godlieb werd uitgeroepen tot winnaar. Vorig jaar was ze tweede. Tweede werd Douwe Scheltens en derde Harmen Koskamp. Ze kregen alle drie een beker, een oorkonde en een bos bloemen. Voor de winnares was er natuurlijk ook “de eeuwige roem”.

Na de prijsuitreiking werden de pofferts verkocht voor het goede doel: KiKa.

Ook was  Gasterij Natuurlijk Smeerling aanwezig om een demonstratie poffert bakken te verzorgen en konden liefhebbers van old timers buiten hun hart ophalen bij diverse historische auto’s en landbouwmachines die rond de Blokker stonden opgesteld.

Foto’s: Bé Eelsing

Video: Aike Godlieb GenAmedia Nieuws

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.