..

Høksons brengt nieuwe single ‘Zwarte Schoap’ uit

Foto: Henk Pruim

REGIO – Ze kunnen hem niet luchten of zien. Hij is het zwarte schaap van de familie, in goed Veenkoloniaals t Zwaarte Schoap. En hij is het onderwerp van de gloednieuwe single van de Veenkoloniale hardrockband Høksons uit Oost-Groningen.

Met de nieuwe release gaat Høksons door op de ingeslagen weg: een harder, steviger geluid met ‘een hoog feest- en beukgehalte’. De geest van bands als AC/DC, Volbeat en Motörhead is onmiskenbaar. De nieuwe single is niet los te koop, maar is vanaf zaterdag 17 augustus voor iedereen te beluisteren via de bekende streamingdiensten.

XXL Extravaganza Show op Boerenrock

Al meer dan tien keer stond Høksons op het podium van het Boerenrockfestival in Drouwenermond en ook tijdens de komende editie ontbreekt de band niet.  Komende zaterdagavond (24 augustus) breken de Veenkoloniale rockers er van half negen tot tien uur ’s avond de Boerenrock Tent af met de XXL Extravaganza Show, waarbij het publiek een waar spektakelstuk mag verwachten. “Niks geen gladde covershow met net iets te kinky pakjes, maar een knetterharde en met een vette knipoog overgoten pure Veenkoloniale rock ‘n rollshow gevuld met eigen werk, energie, rappe tempo’s, party, drie of vier akkoorden en een karrevracht aan Special FX waar je genderneutrale balletjes spontaan van beginnen te klotsen”, zegt frontman Gert Huls.

Boerenhardrock

De Høksons zijn de godfathers van de Veenkoloniale rock. De gouden strot en knijterstrakke slaggitaar van frontman Huls, aangevuld met een dampende ritmetandem en gierende gitaarsolo’s zorgen samen voor de beukende Veenkoloniale Rock ’n Rol. “We zijn meer een boerenhardrockband dan een feestband”, zegt Huls.  “Veenkoloniale rock ‘n roll is rauw en recht voor z’n raap, met hart en ziel in Veenkoloniaal dialect. Van oud tot jong, rijk of arm, iedereen komt los.”

Nieuw album

De nieuwe single staat op het nieuwe album As n malle, dat in oktober verschijnt. De Høksons brengen de nieuwe plaat uit op zowel cd als oldschool vinyl. Deze is te koop via www.hoksons.nl en bol.com. Beluisteren van het nieuwe album kan dan ook via de bekende streamingdiensten.


Kijk voor speeldata, locaties en andere informatie op www.hoksons.nl.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.