Koningschieten en Kinderkoningsgooien bij de Burchtschutters in Wedde

Foto: Jan Glazenburg

WEDDE – Dit jaar wordt bij de Burchtschutters uit Wedde gestreden om een nieuwe Schutterskoning en een nieuw Kinderkoningspaar.

Ieder jaar wordt bij S.V. De Burchtschutters uit Wedde een nieuwe Schutterskoning en een Kinderkoningspaar gekroond. Het Koningspaar vertegenwoordigt met zijn gevolg de schietvereniging op de schuttersfeesten van de bevriende schietverenigingen in Nederland en Duitsland.

Op zaterdag 31 augustus is er Schuttersfeest in de feesttent te Wedde. Om 20.00 uur treden de schutters aan en om 20.15 uur is de opening en huldiging/dankwoord van de “oude” Koning Bert Dokter. Daarna is het schuttersbal met medewerking van de Moeflons.

Het Koningschieten is op zondag 8 september. De schutters verzamelen zich dan om 13.00 uur bij de feesttent om het Koningspaar, het Keizerspaar en Kinderkoningspaar: Quincy en Duncan op te halen. Deze zijn op dat moment bij de Burcht. Vervolgens marcheren ze naar het erf van de familie van der Veen aan de Spanjaardsweg. Na een openingswoord gaan de schutters strijden om de Koningstitel en de kinderen gaan kinderkoningsgooien. Hierbij moeten ze met houten blokken een houten vogel kapot gooien.

Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje en de muzikale begeleiding van The Rio’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.