Norwegian Encore uitgedokt

PAPENBURG – vandaag is het cruiseschip Norwegian Encore uitgedokt.

Vandaag is bij de Meyer Werft het cruiseschip Norwegian Encore uitgedokt. Het schip weegt 169.145 ton, is 333.46 meter lang, 41.4 meter breed en biedt plaats aan 4004 passagiers. Het is gebouwd voor de Amerikaanse rederij Norwegian Cruise Line .

Het schip werd na het uitdokken aan de pier vastgemaakt, waarna de schoorsteen werd geplaatst.

Het schip wordt de komende weken afgebouwd en getest. Wanneer The Norwegian Encore de werf verlaat is nog niet bekend gemaakt.

Het in de haven liggend deel van de Iona, het schip wat gebouwd wordt voor P&O Cruises, werd vandaag naar dok II gesleept, om daar verder te worden afgebouwd. Dit schip moet in het voorjaar van 2020 gereed zijn.

Foto’s: Jacob Musch

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.