Veel publiek bij 25 ste Historische TT Vlagtwedde (video-update)

Foto: Gerda Boeijing

VLAGTWEDDE – Vandaag was in Vlagtwedde de 25ste editie van de Historische TT. De organisatie was in handen van Stichting Historische TT Vlagtwedde.

De 25 ste editie van de Historische TT was vandaag een schitterende dag. Alleen vanmorgen, tijdens de eerste trainingsronden, was er wat regen. De baan droogde erg snel op en tijdens de race ’s middags ging het goed los; de machines werden niet gespaard.

Tegenwoordig heet het  geen “Straat Races” meer maar “Demorijden”. Bij Demorijden is niet de snelste de winnaar, maar diegene die zijn of haar ronden het meest regelmatig aflegt . Dit kan betekenen dat diegene dit het langzaamst is dus winnaar kan zijn van diegenen die sneller gaan.
Natuurlijk is het voor het publiek een genot om de oude motoren van soms wel 80 jaar oud, te zien en nog belangrijker te horen. Velen herbeleven dan ook weer de oude tijden van toen, en herinneren zich weer  b.v. de TT van Assen.


De races werden geopend door wethouder Giny Luth. Er was veel publiek, veel meer dan vorig jaar. Het parcours ging door de Schoolstraat, Wilmerskamp, Spetsebrugweg, Barlageweg en de Kerkstraat.

Bijzonder was de demorace van vijf Formule V raceauto’s. Er werd erg hard gereden. Ook de rijders van de Midlife Crisis racingteam maakten het vandaag tot een spektakel. In een vlot lopend, strak programma, die zonder kleerscheuren en gewonden is verlopen, genoten rijders en publiek.

De afsluitende zijspanrace ging niet door vanwege de wel erg dreigende lucht. Tijdens het afsluitende defilé reden de rijders in de regen.

Foto’s: Gerda Boeijing

Klik HIER voor foto’s van Bé Eelsing

Video: Jos de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.