Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg
DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Meppen

Zaterdagavond is in de Burgstraße, ter hoogte van de tandartspraktijk, een 22 jarige vrouw door twee jonge mannen lastig gevallen. De vrouw werd om 21.00 uur in gebrekkig Duits door een van hen aangesproken. Hij vroeg hoe laat het was. Toen zij op haar smartphone keek werd zij door een van de mannen bij haar arm vastgehouden, terwijl de andere een poging deed een hand onder haar shirt te steken. De vrouw sloeg de hand weg, trapte de andere man tegen het scheenbeen en vluchtte.

De daders worden als het volgt omschreven:

Dader 1: ongeveer 17 jaar, 1.65-1.70 m lang, slank postuur en zwart kort haar. Hij droeg een zwart sweatshirt met capuchon en zwarte sportschoenen. Dader 2: Ongeveer 17 jaar met een slank postuur en wat langer zwart haar. Hij droeg een grijs sweatshirt met driekwart mouwen en een donkere joggingbroek. De een sprak in een buitenlandse taal; de andere gebrekkig Duits. Het incident deed zich voor tijdens het zomerfestival op bij het schoolterrein. Getuigen worden verzocht de politie Meppen te bellen.

Weener

Vannacht is ingebroken bij een drogisterij aan de Neuen Feldstraße. Tussen 01.20 en 01.30 uur werd met geweld de deur van de zaak geforceerd. Diverse artikelen werden uit de schappen gehaald en op de grond gesmeten. Het is niet bekend of er iets gestolen is.

Weener

Vannacht is om 01.50 uur brand uitgebroken bij een appartementencomplex aan de Kommerzienrat-Hesse-Straße. Het vuur ontstond door onbekende oorzaak in de woonkamer van een appartement op de benedenverdieping. Daar vloog een gordijn en een bankstel in brand. De brandweer van Weener wist het vuur te doven voordat het zich naar de rest van het appartement uitbreidde. Het complex werd afgelopen vrijdag ook al getroffen door brand. Het was vannacht niet bewoond. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Bunde

Zaterdagochtend deed zich om elf uur op de A31 ter hoogte van Bunde een ernstig verkeersongeval voor. Een 37 jarige bestuurster van een VW Golf kwam daar door onbekende oorzaak in de berm terecht, boste tegen de geluidswal en sloeg vervolgens met haar auto over de kop. De auto bleef op zijn kant op de hoofdrijbaan liggen.

De bestuurster en een meisje van 14 en een jongen van 11 jaar, die bij haar in de auto zaten, raakten zwaargewond. Zij werden naar diverse ziekenhuizen in de regio gebracht. De weg is in de richting Leer tot half één afgesloten geweest voor bergingswerkzaamheden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.