Hugo van der Meij verzorgt concert in de hervormde kerk te Oostwold

Foto ingezonden door Bert Smit Orgelcommissie Oostwold


OOSTWOLD – Op vrijdagavond 13 september geeft Hugo van der Meij een concert op het Freijtag-orgel van Oostwold.

Van der Meij is bekend als begeleider van diverse koren en treedt regelmatig samen op met de bekende organist Martin Mans. Het belooft een bijzonder concert te worden. Bezoekers mogen namelijk volledig zelf bepalen wat er wordt gespeeld.

Het is de bedoeling dat er voor de pauze wat meer ‘traditionele’ orgelmuziek klinkt. Na de pauze improviseert Van der Meij over door bezoekers opgegeven thema’s. Op die manier kan er een bijzondere cross-over ontstaan tussen verschillende muziekstijlen, want ook lichte muziek, filmmuziek en zelfs popmuziek kan worden aangevraagd. Zo is dit concert in Oostwold een unieke manier om op een ongedwongen manier kennis te maken met het bijzondere Freijtag-orgel.

Het concert begint om 20.00 uur. Opgave van te spelen muziekstukken en melodieën kan tot vrijdagmiddag 13 september 12.00 uur via de website van de orgelcommissie.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning door de Gemeente Oldambt en Vereniging Dorpsbelangen Oostwold.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.