Inwoner gemeente Pekela krijgt Nederlandse nationaliteit

Foto: Abel van der Veen


OUDE PEKELA – De gemeente Pekela organiseerde vanmiddag in het gemeentehuis een naturalisatieceremonie.

Tijdens de ceremonie in de raadszaal van het gemeentehuis in Oude Pekela feliciteerde burgemeester Jaap Kuin vanmiddag de heer Saleh Hodziek met het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit. De heer Hodziek komt uit Syrië. Hij woont in Nieuwe Pekela en werkt als kapper.

De heer Hodziek legde tijdens de naturalisatieceremonie de zogenaamde verklaring van verbondenheid met Nederland af. Daarmee beloofde hij de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen.

Een naturalisatieceremonie is het laatste onderdeel van het proces om de Nederlandse nationaliteit te krijgen.

Foto’s: Abel van der Veen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.