Orgel/fluitconcert van Sietze de Vries en Eran Wajsenblum in de Magnuskerk Bellingwolde

Foto: Jan Doornkamp

BELLINGWOLDE – Op zondag 15 september om 16.00 uur geven organist Sietze de Vries en fluitist Eran Wajsenblum een concert in de Magnuskerk van Bellingwolde.

Sietze de Vries behoort tot de top van de Nederlandse organisten en geeft jaarlijks vele concerten in Europese landen, maar ook de Verenigde Staten, Canada, Rusland en Australië. We zijn dan ook zeer vereerd, dat hij weer naar Bellingwolde komt. Hij speelt weer samen met fluitist Eran Wajsenblum. Ook Eran Wajsenblum heeft op muzikaal gebied al veel gepresteerd. Zo is hij muxzikaal leider geweest van het ensemble “Siècle des Lumières” geweest. Samen hebben ze al een keer een mooi concert verzorgd in de Magnuskerk. Fluit en orgel vullen elkaar prachtig aan.

Ook deze keer belooft het weer een prachtig concert te worden. Heel indrukwekkend is altijd weer het enorme improvisatievermogen van Sietze de Vries. Het begint met improvisaties en variaties op de melodie van psalm 119 van orgel en fluit. Sietze laat van Michael Praetorius “Suite de Danses” en van Johan Sebastiaan Bach “Concert voor Clavecimbel (BWV1054) horen. Eran Wajsenblum laat de volgende prachtige werken van componist Jacob van Eyck horen: Malle Symen, De eerste licke-pot em Boffons. Als afsluiting spelen Sietze de Vries en Eran Wajsenblum improvisaties en variaties in alternatim op de melodie van psalm 133.

We kunnen het concert van harte bij u aanbevelen. In de pauze wordt koffie en thee geschonken. Zie voor verdere informatie www.pkn-bellingwolde.nl en www.sietzedevries.nl .

Ingezonden door Hensen Trenning.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.