Boetes voor filmers ernstig ongeval Groningen

Foto: Politie Groningen

GRONINGEN – Vanmiddag heeft de politie aan meerdere personen die tijdens het rijden beelden maakten van een ernstig ongeval
boetes uitgedeeld.

Vanmiddag vond op de Noordzeeweg (N370) bij Groningen een ernstig ongeval plaats, waarbij een motorrijder en meerdere auto’s betrokken waren. De motorrijder reed door onbekende oorzaak achterop een bestelbus en kwam vervolgens ten val. Hij is bij het ongeval om het leven gekomen. Hulpverleners konden helaas niks meer voor het slachtoffer betekenen.

Door het ongeval zijn motoronderdelen op de andere rijweg terechtgekomen en is ook daar een auto beschadigd.

De weg vanuit Bedum naar Groningen werd enige tijd afgezet vanwege de hulpverlening

Ten tijde van het incident waren er meerdere mensen tijdens het rijden het incident aan het filmen. Hier zijn verschillende proces-verbalen voor geschreven. “In eerste instantie is het al de vraag of je een dodelijke aanrijding moet filmen waarbij er nog een slachtoffer op de plaats van het incident ligt, maar wanneer je dit doet onder het rijden ben je ook nog eens strafbaar bezig”, aldus politie Ommelanden-Noord op Facebook.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.