Politie naar melding overval woning Flessingsterrein Oude Pekela (Update)

OUDE PEKELA – Bij een woning op het Flessingsterrein in Oude Pekela is mogelijk een overval gepleegd.

Rond middernacht werd de politie gealarmeerd voor een overval op het Flessingsterrein in Oude Pekela. Meerdere politieauto’s zijn ter plaatse.

Update met bericht politie:

Rond middernacht kwam er een melding binnen van een overval op een woning met bedrijfspand aan het Flessingsterrein in Oude Pekela. Het zou gaan om twee mannen die onder bedreiging met een wapen een worsteling hebben gehad met de bewoner.

Agenten hebben kort na de overval gesproken met de bewoner. Hij heeft verwondingen opgelopen door de worsteling, maar lijkt niet ernstig gewond.

De daders zijn op de vlucht geslagen. De politie is een zoekactie gestart. Meer informatie over de overval volgt morgen

Heeft u meer info over de verblijfplaats van de verdachten, bel dan 112. Het is belangrijk om zelf geen actie te ondernemen richting de verdachten.

Het is niet bekend of er iets is buitgemaakt.

Update

De overval vond plaats bij “Worstenkoning” E. Koning (72). Twee personen gooiden het raam van de tuindeur in en drongen naar binnen. Op dat moment was de echtgenote van de heer Koning alleen in de woonkamer. De inbrekers bedreigden haar met een pistool en een koevoet. Haar echtgenoot, die boven lag te slapen, werd wakker van het tumult en ging naar beneden. Hij begint op een van de gemaskerde daders in te slaan. Intussen zoekt de andere naar waardevolle spullen.

Ook de kleindochter van het echtpaar werd door het lawaai beneden gealarmeerd. Als ze ziet wat er gaande is belt ze het alarmnummer.

Tijdens de worsteling roept de heer Koning dat de politie er al is. De inbrekers gaan er dan vandoor. Volgens Koning hebben ze een handtas met daarin sleutels en een portemonnee met daarin 40 euro meegenomen.

Met name de echtgenote van de heer Koning is zeer aangeslagen door het incident.

Foto’s: Teunis Streunding

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.