Politie vraagt burgers hulp in onderzoek diverse branden Winschoten en Scheemda

Foto: Politie

WINSCHOTEN, SCHEEMDA – De politie zoekt getuigen van de branden die vannacht plaatsvonden in Winschoten en Scheemda.

Vannacht is op verschillende plaatsen in Winschoten en omgeving brand gesticht. In alle gevallen is het bij materiële schade ‘beperkt’ gebleven, maar het had echter anders kunnen aflopen. De politie vraagt daarom dringend om hulp bij het onderzoek.

Tegen half vier vanmorgen vroeg sloegen de vlammen tegen de gevel van een zonnestudio aan De Venne in Winschoten. Oorzaak was een aantal brandende afvalcontainers op nog geen meter afstand van de zaak. De brandweer wist gelukkig erger te voorkomen.

Zo’n anderhalf uur later, tegen vijf uur, werd brand ontdekt in een afvalcontainer bij een woning aan de Bosstraat, vlakbij De Venne. Ook daar sloegen de vlammen tegen het pand. De bewoners moesten het huis uit. Ook hier wist de brandweer te voorkomen dat de vlammen zouden overslaan.

Rond hetzelfde tijdstip, iets voor vijf uur, brak er brand uit in een auto bij een woning aan de Oosthofflaan in Scheemda. Terwijl de brandweer bezig was met het blussen werd zo’n driehonderd meter verderop een tweede brand ontdekt in een stapel pallets bij een in aanbouw zijnde woning. Opvallend is dat woensdagmiddag rond een uur aan de Kloosterlaan in Winschoten eveneens een stapel pallets in brand stond.

Hoewel zeer waarschijnlijk weet de politie niet in alle gevallen zeker of er opzet in het spel is. Ze komen in elk geval erg graag in contact met mensen die rond de genoemde tijdstippen iemand in de omgeving van die plekken hebben gezien of die misschien iets over de branden hebben gehoord. De politie is te bereiken via 0900-8844 (politiebureau Winschoten).

Uiteraard zijnde agenten de komende tijd extra alert. Mocht u situaties zien die u niet vertrouwt, bel ze dan direct.

Bron en foto: Facebook Politie Oldambt

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.