Burgemeester Cora-Yfke Sikkema opent Middeleeuws Winschoten

Foto: Jan Glazenburg

WINSCHOTEN – Vandaag is in het Stadspark van Winschoten voor de zesde keer Middeleeuws Winschoten neergestreken. Drie dagen lang worden bezoekers getrakteerd op een omgetoverd, sfeervol Stadspark. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema verrichte vanmiddag de opening.

Het park is volledig gevuld met een Middeleeuws & fantasy markt en verschillende kampementen. Naast alle aanwezige acteurs nemen ook veel bezoekers de moeite om verkleed richting het festival te gaan. Hierdoor ademt alles de Middeleeuwse sfeer.

Er is echter nog veel meer te beleven tijdens het festival. Zo zijn er talloze muziekoptredens die ook door het gehele park plaatsvinden, op een podium of simpelweg in een veld. Enkele namen van optredende bands en artiesten zijn The Dolmen, Sunfire, Shireen, Sassenachs, De Soete Inval en nog veel meer. Ook muziekliefhebbers kunnen hun hart dus ophalen op het festival.

Ook de markt is verre van doorsnee te noemen. Kramen met namen als Metal Man Ed, Zwaardenkoning, De Steencirkel en Anastasia zijn er te vinden. Verwacht hier dus geen markt met groenten, fruit en sokken maar laat je verrassen!

Last but not least is de aanwezige Steampunk Area. De organisatie heeft in samenwerking met de Dutch European Steampunk Convention een wondere wereld naar het Stadspark gehaald. Kijk je ogen uit wanneer de Steam Punk groep tijdens één van hun tijdreizen neerstrijkt tijdens Middeleeuws Winschoten, met special guests uit onder andere de Verenigde Staten, Rusland, Japan, Nieuw Zeeland en nog veel meer landen!

Klik HIER voor het programma.

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg

Klik HIER voor meer foto’s

HIER vindt u foto’s van Hilvert Huizing

HIER vindt u foto’s van Bé Eelsing

HIER vindt u foto’s van Jos Hensens

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.