Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg
DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Dörpen

De politie waarschuwt voor Engelse en Ierse klusjesmannen. In Dörpen werden diverse inwoners benaderd door Ierse en Engelse personen die hun diensten aanboden op het gebied van dak- en gevelreiniging. Er werd mondeling een prijs overeengekomen, maar later werd voor de matig uitgevoerde werkzaamheden een veel hogere prijs bedongen. De politie raadt met klem af met deze personen in zee te gaan.

Haren

Gisteren is tussen 11.15 en 11.55 uur op de parkeerplaats van een tandartspraktijk aan de Papenwiese een geparkeerde grijze Kia Venga aangereden. De auto raakte aan de rechter kant beschadigd. De veroorzaker is er zonder gegevens achter te laten vandoor gegaan.

Weener

Vannacht werd de politie om één uur door een voorbijganger gebeld met de mededeling dat op de Bahnhofstraße een vrouw met haar fiets was gevallen en dat het slachtoffer deels over de rijbaan lag. Volgens de melder slingerde de vrouw, voordat zij viel, over de weg.

Agenten stelden vast dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest wees uit dat zij 1.96 promille alcohol in haar bloed had. De 50 jarige vrouw, afkomstig van Weener, werd naar het ziekenhuis gebracht, waar zij op eventuele verwondingen werd gecontroleerd en bloed werd geprikt. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Meppen

Gisteravond is kort voor sluitingstijd om negen uur de Combi aan de
Fürstenbergstraße overvallen. De twee medewerksters werden door twee gemaskerde personen met messen bedreigd. Zij eisten geld.

Op het moment dat zij in de gaten kregen dat er ook nog een mannelijke klant in de winkel was gingen ze er zonder buit vandoor.

Dader 1 wordt omschreven als een man van 1.75 m lengte. Hij droeg een zwarte bivakmusts, een groen-wit t shirt en donkere jeans. Dader 2 was ongeveer even lang met een forser postuur. Ook hij droeg een zwarte bivakmuts. De daders hadden opvallende lange messen bij zich en spraken accentloos Duits.

Walchum

Woensdagnacht is uit een tank bij een boerderij aan de Schlesier Straße 234 liter diesel gestolen. De schade bedraagt zo’n 300 euro.

Meppen

Tussen 12 augustus en gisteren zijn vanaf een terrein aan de Kopenhagener Straße twee trekkerbanden en drie trekhaken gestolen. De daders braken een hek open om op het terrein te komen. De schade wordt op 6.400 euro geschat.

Weener

Tussen 13 augustus en afgelopen zondag is wederom ingebroken bij het jongerencentrum aan de Gräfin-Theda-Weg. Deze keer werden er twee beeldschermen weggenomen. De daders zijn vermoedelijk, net als de vorige keer, via een luik in het dak het gebouw binnengekomen.

In de nacht van zeven op acht augustus werd er bij een inbraak in het jongerencentrum een hoeveelheid blikjes frisdrank buitgemaakt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.