51 ste ZEPTA Waterpolo toernooi groot succes

Foto: André Dümmer

TER APEL – Dit weekend was het weer zover; de 51e editie van het toernooi der toernooien werd weer georganiseerd in Ter Apel; het jaarlijkse ZEPTA Waterpolotoernooi.

Net als vanouds pakten ze daar weer groot uit en maakten de organisatoren er weer een mooi toernooi van. Het was een sfeervol weekend vol waterpolo, feest en gezelligheid. Zo’n 120 teams uit heel Nederland, Duitsland, België, Engeland en Frankrijk deden mee.

De winnaar van de hoofdpoule Heren van vorig jaar, de Franse EN Tourcoing Lille Metropole, was dit jaar weer aanwezig om de titel te verdedigen. Ze kwamen dit jaar met een zeer sterke bezetting van met liefst 8 Internationale spelers, een mooie uitdaging en tevens voorbereiding op te competitie voor de Nederlandse Eredivisie. Maar liefst 6 Eredivisie teams, de helft van de Eredivisie, was aanwezig in Ter Apel om deze uitdaging aan te gaan.

De deelnemers werden weer getrakteerd op een weekend vol waterpolowedstrijden, activiteiten en een leuk gevarieerd feestprogramma. Ook werden dit jaar weer de ZEPTA Beach Games georganiseerd met op de donderdagmiddag een leuk Beach Volleybaltoernooi en de vrijdagmiddag een Beach Waterpolotoernooi. Nieuw dit jaar was de Pub Quiz op de donderdagavond, georganiseerd door Waterpolo.nl.

Vrijdag kwamen de meeste teams richting Ter Apel om een plekje te bemachtigen op de zonneweide van het zwembad “Moekesgat”. Andere kozen wat meer luxe door een plaats te reserveren op de naast gelegen camping “Moekesgat”.

Vrijdagavond was er in de feesttent een gezellig ontvangstfeestje met DJ Jeroen Platen. Zaterdag 24 augustus werden vanaf 08.00 uur tot 19.00 uur wedstrijden gespeeld, verdeeld over 10 wedstrijdvelden. Op de zaterdag werd ook een competitie georganiseerd voor lokale verenigingen/bedrijven. De zaterdagavond werd afgesloten in de feesttent met de liveband ‘Super Sundays’.

Vanmorgen begonnen de wedstrijden weer om 08.00 uur.

Bij ons zijn de uitslagen nog niet bekend. Deze zullen ongetwijfeld verschijnen op de website van Zepta.

Foto’s: André Dümmer

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.