Hulpdiensten zoeken in Erica naar vermiste visser (Update)

Foto: Ronny

ERICA – Hulpdiensten zijn op zoek naar een vermiste Poolse visser.

Vannacht hebben hulpdiensten gezocht naar een vermiste Poolse visser. De man maakte deel uit van een groepje Poolse vissers die aan het nachtvissen waren in het Van Echtenskanaal tussen Klazienaveen en Erica. Nadat een van hen een plons hoorde en zag dat de stoel naast hem leeg was werd alarm geslagen.

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Langs de oevers en op en in het water werd naar de man gezocht. Ook een ambulance en de traumahelikopter gingen die kant op. De zoektocht werd bemoeilijkt door de sterke stroming en de duisternis. Na enkele uren werd de zoekactie gestaakt.

Vanmorgen is de zoektocht hervat. De politie krijgt hulp van onder anderen het Landelijk Team Onderwater Zoekingen.

Update 13.30 uur

In het water is een lichaam van een man aangetroffen. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de man en de toedracht van het overlijden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.