IVN Noord gaat op zoek naar kinderdirecteur

DRENTHE – IVN Noord wil de natuur dichter bij kinderen brengen.

De kloof tussen kinderen en natuur is nog nooit zo groot geweest. IVN wil hier verandering in brengen en in het noorden doen we dat bijvoorbeeld via het scholennetwerk in Drenthe, maar ook met allerlei campagnes, projecten in de Nationale Parken en natuurlijk via al onze vrijwilligers. Maar bereiken we de kinderen hiermee wel? Worden zij warm van al die dingen die wij als volwassenen bedenken? Mark Tuit, directeur IVN Noord: “We bereiken met ons scholennetwerk en onze campagnes duizenden kinderen in onze regio. Het wordt tijd dat we hun stem ook eens laten horen. Om erachter te komen wat zij willen, gaan we als IVN Noord daarom op zoek naar twee kinderdirecteuren; een jongen en een meisje.”

Wat doet een kinderdirecteur?

De taak van de kinderdirecteur is eigenlijk heel divers en niet helemaal vastomlijnd. Mark Tuit: “Hij of zij mag ons adviseren over alle projecten die we doen. We zullen ze natuurlijk vragen wat ze van bepaalde producten en campagnes vinden of wat ze bijvoorbeeld missen, maar ongevraagd advies is ook welkom.” Een kinderdirecteur moet dus niet op zijn of haar mondje gevallen zijn. Daar staat tegenover dat IVN Noord ze elk seizoen mee op pad neemt voor een unieke natuurervaring. 

Hoe gaat de werving? 

Rond de herfstvakantie start de werving en gaat IVN op zoek naar een meisje en een jongen uit groep 5/6 van een school binnen het Drentse scholennetwerk. Hoe de sollicitatieprocedure er precies uit gaat zien, wordt later bekend gemaakt, maar creativiteit en mediawijsheid zullen zeker een rol spelen.

Ingezonden.

Foto’s ingezonden door Marleen Poppen IVN

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.