Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg
DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Aschendorf

Vannacht is ingebroken bij een cafetaria aan de Große Straße in Aschendorf. Om tien over vier werd de toegangsdeur van de zaak opengebroken. De daders belandden toen in het voorportaal. Een poging om een tweede deur, die toegang tot de cafetaria biedt, open te breken mislukte doordat zij in hun bezigheden gestoord werden door een omwonende. De daders zijn er vandoor gegaan. Een zoektocht in de omgeving heeft nog niets opgeleverd.

Lathen

Gisteravond vond bij een drogisterij aan de Große Straße in Lathen een winkeldiefstal plaats. Drie tot nu toe onbekende personen kwamen om kwart voor acht de winkel binnen en staken meerdere flesjes parfum in een rugzak. Toen zij bij het verlaten van de zaak door een medewerkster werden aangesproken, gaf een van hen haar een duw met zijn elleboog. Vervolgens ging het trio er vandoor.

De daders worden omschreven als 1.70 m lang met zwart haar.

Over de hoogte van de schade is nog niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.