Veendam stond stil tijdens Rabobank Bogdike Living Statues festival

Foto: Willem van der Werf https://www.parkstadveendam.nl

VEENDAM – Je weet dat ze niet echt zijn maar toch ………!!!! Zaterdag stond Veendam even letterlijk stil tijdens het Rabobank Bogdike Living Statues festival. Een feest voor jong en oud.

Mooi weer, mooie standbeelden en heel veel bezoekers. Het centrum van Veendam met zijn mooie pleinen en terrassen leent zich uitstekend voor de vele culturele evenementen van stichting Bogdike. In 2016 waren ze voor het laatst te zien en nu, tot groot genoegen van de vele bezoekers, waren ze er weer. En niet alleen Veendammers genoten, maar ook bezoekers van heinde en verre, mede dankzij het mooie weer.

Maar liefst 16 standbeelden stonden afwisselend opgesteld. Ook was het de bezoekers vrij om een muntje in het bakje bij het beeld gooien. De lakei, het bakkertje, Sil de strandjutter, het strijkvrouwtje, de dwarf en de soldaat, het is slechts een greep uit de vele beelden.

Zie hieronder de sfeerimpressie gemaakt door Willem van der Werf.

Foto’s en tekst ingezonden door Willemvan der Werf ,
https://www.parkstadveendam.nl

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.