Lucy wandelt van Nederland naar Denemarken om aandacht te vragen voor RLS

Eigen foto

HURDEGARYP, BAD NIEUWESCHANS, DENEMARKEN – Morgen vertrekt Lucy Hoekstra voor een wandeltocht naar Denemarken. Ze wil daarmee aandacht vragen voor het Restless Legs Syndrome (RLS).

Rusteloze benen is iets wat ongeveer een miljoen Nederlanders hebben, maar waar nog niet altijd veel aandacht voor is. Daarom loopt Lucy Hoekstra, zelf ook patiënt met het Restless Legs Syndrome (RLS), een speciale tocht om aandacht te vragen voor het vervelende syndroom. Ze loopt zo’n 573 kilometer naar haar zus in Denemarken. Anderen mogen ook een stuk van de route met haar meelopen om aandacht te vragen voor de neurologische aandoening. Dit meldt Leeuwarder Courant.

Rusteloze benen is iets wat ongeveer een miljoen Nederlanders hebben, maar waar nog niet altijd veel aandacht voor is. Daarom loopt Lucy Hoekstra, zelf ook patiënt met het Restless Legs Syndrome (RLS), een speciale tocht om aandacht te vragen voor het vervelende syndroom. Ze loopt zo’n 573 kilometer naar haar zus in Denemarken. Anderen mogen ook een stuk van de route met haar meelopen om aandacht te vragen voor de neurologische aandoening. Dit meldt Leeuwarder Courant.

Lucy heeft rusteloze benen, waardoor niet alleen haar benen onprettig voelen maar ze ook slaap mist. RLS kenmerkt zich in de drang van de benen om te bewegen. Klachten komen vaak na enige tijd van stilzitten of liggen en vooral vlak voor het slapen kunnen klachten optreden. Lucy’s moeder had ook RLS, al werd dat toen nog niet zo genoemd. De 32-jarige Lucy kreeg drie jaar geleden de diagnose, maar had in de tien jaar daarvoor eigenlijk al dezelfde klachten.

MEDICIJNEN VOOR VERLICHTING

Via de huisarts kwam ze uiteindelijk bij een neuroloog die haar de diagnose gaf. Ze slikt nu medicatie, die de klachten verminderen. Daardoor voelen haar benen minder rusteloos aan en kan men over het algemeen ook beter slapen. Genezing is er overigens nog niet.

WALK WITH LUCY

Met de wandeltocht wil Lucy in 23 etappes naar Denemarken lopen. Ze ziet rennen en lopen als een goed medicijn tegen haar rusteloze benen. Ze wordt in haar tocht gesteund door de Nederlandse Stichting RLS en ook een patiëntenvereniging uit Duitsland. Wie een stuk met Lucy mee wil lopen, kan zich aanmelden via https://www.walkwithlucy.com/  

Lucy begint op 28 augustus in Hurdegaryp richting provincie Groningen en zal op zaterdag 31 augustus aankomen in Bad Nieuweschans. Ze zal overnachten in de Kanonnier. De 1e september vertrekt ze naar Leer. Elke dag loopt Lucy zo’n 25 kilometer en zij zal op de 23e september aankomen in Krusbjerg in Denemarken.

Programmamakers van ” de De Dag Van Morgen ” van Groningen1 gaan de komende weken bellen met Lucy hoe de tocht verloopt. Vanmorgen was zij rond half tien bij ons te horen op de radio. U kunt dit later terugluisteren via Westerwolde gemist.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.