Bijeenkomst Longpunt Oost Groningen

Foto: Catharina Glazenburg

STADSKANAAL – Op 19 september is er weer een bijeenkomst van Longpunt Oost Groningen locatie Stadskanaal.

Longpatiënten en hun partners kunnen er 2 keer per jaar naar een thema- bijeenkomst voor informatie en het delen van ervaringen. Het onderwerp deze middag is: ‘Ziektebeeld longziekten; astma, COPD en longembolie; de kenmerken, verschillen en overeenkomsten. Dirk Heerdink, longarts van Treant Zorggroep (ziekenhuislocatie Refaja) zal u hier veel over vertellen.

locatie Treant Zorggroep (ziekenhuislocatie Refaja) (Zwartsenbergzaal), Boerhaavestraat 1 Stadskanaal om 14.00 uur.

Er is alle ruimte om vragen te stellen aan de zorgverleners. Vrijwilligers van het Longfonds kunnen u van informatie voorzien.

Het Longpunt is een initiatief van het Longfonds i.s.m. het OZG en Treant zorggroep en Zorgroepmeander. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen in Oost Groningen op de locaties: Veendam en Stadskanaal waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Gratis deelname

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar ellybeens@longfonds.nl Zie ook www.groningen.longfonds.nl Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van.

Longfonds

In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.