GroenLinks Eerste Kamerlid Saskia Kluit brengt werkbezoek aan de provincie Groningen

Foto: GroenLinks Groningen

GRONINGEN – Vandaag komt GroenLinks Eerste Kamerlid Saskia Kluit naar Groningen.

De dag wordt begonnen met een gesprek met de Statenfractie van GroenLinks over natuurinclusieve landbouw, energie, gaswinning, de nieuwe omgevingswet en mobiliteit. Daarna volgt een bezoek aan Loppersum waar met waarnemend burgemeester Hans Engels gesproken zal worden over gaswinning en aardbevingen. Centraal staat, naast het meer organisatorische verhaal, de dreigende ‘sociale ontwrichting’ in de gemeente/regio, maar ook de hoopvolle ontwikkelingen op het gebied van leefbaarheid, onderwijs en werkgelegenheid.

Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan de wisselwoningen en het schoolproject in Middelstum. De dag wordt afgesloten bij Blauwe Stad, waar tijdens een rondvaart gesproken zal worden met het hoofd van het projectbureau René Perton over de positieve ontwikkelingen van dit project.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.