Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg
DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Lathen

Gistermiddag hebben drie personen bij een supermarkt aan de Große Straße in Lathen geprobeerd levensmiddelen te stelen. Zij gingen hierbij geraffineerd te werk.

Een van de daders ging om kwart over twee de winkel binnen en laadde een winkelwagentje vol met levensmiddelen, met een totale waarde van 180 euro. Vervolgens duwde hij de wagen naar de ingang. Daar wachtte dader twee hem op. Hij opende van buitenaf de deur, zodat dader één via de ingang de winkel kon verlaten. Deze werd echter door twee medewerkers tegengehouden. De twee daders en een derde persoon stapten op de parkeerplaats in een auto en gingen er in onbekende richting vandoor.

De persoon in de winkel wordt omschreven als een man van ca. 30 jaar, 1.75-1.80 m lang, met een fors postuur. Hij had kort stekeltjes haar en een stoppelbaard.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Haren.

Weener

Tussen zondagavond en vanmorgen is door iemand met een voertuig de muur van het kerkhof aan de Hauptstraße in Weener beschadigd. De veroorzaker heeft verzuimt dit te melden. Getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen.

Weener

Vannacht is rond 1 uur uit een motorjacht in de haven van Weener een mobiele telefoon van het merk Samsung Galaxy S5 gestolen. Het jacht lag aan de steiger aan de Emsstraße.

De eigenaar van de telefoon was tijdens de diefstal aan boord. Hij hoorde vreemde geluiden. Toen hij ging kijken wat er aan de hand was zag hij dat een persoon op de steiger op een zwarte damesfiets met een wit zadel en witte handvatten stapte en er vandoor ging.

Getuigen worden verzocht de politie van Weener te bellen.

Renkenberge

Vanmiddag is op de Wahner Straße een tank met diesel omgekiept. De 39 jarige bestuurder van de tankwagen kwam om 14.20 uur met zijn combinatie in de berm terecht. Bij een stuurcorrectie verloor hij de controle over zijn combinatie, waarna de aanhanger kiepte en op de zijkant op de rijbaan terecht kwam. De chauffeur raakte hierbij lichtgewond.

Uit de tank is een geringe hoeveelheid diesel weggestroomd. Dit werd door de brandweer en een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.