Choral Voices excelleert in Londen

Foto ingezonden door PR-commissie van Choral Voices, Poppe Ytsma

GRONINGEN – Het Groningse koor Choral Voices heeft afgelopen week vijfmaal opgetreden in de Londense St. Paul’s Cathedral en Westminster Abbey. Het soms wel duizendkoppige publiek en de kerkmusici waren onder de indruk van de prestaties van Choral Voices. Het koor is uitgenodigd snel terug te komen.

In de Koninklijke Westminster Abbey kreeg het koor de – hoogste – A-status toebedeeld. Het koor bestaat dit jaar precies 40 jaar: een mooier verjaardagscadeau was niet denkbaar.

Choral Voices, dat sinds 2005 onder leiding staat van Daniel Rouwkema, heeft de gewoonte iedere twee jaar in een Engelse kathedraal gedurende enkele dagen diensten te verzorgen. Dit jaar was Londen aan de beurt. In beide kathedralen werd het koor betiteld als “excellent choir”. In Westminster Abbey kreeg het koor de A-status met de kanttekening dat het koor het reciteren van psalmen goed beheerst, ‘better than most English choirs’.

In Groningen verzorgt het koor iedere derde zondag van de maand een Choral Evensong in de Nieuwe Kerk. Daarnaast treedt het koor op in Evensongs in kathedrale kerken elders in het land; ook geeft het regelmatig concerten. Tevens werkt het koor regelmatig mee aan opnames van het TVprogramma ‘Nederland Zingt’, zo ook aan de opname van 1 oktober a.s. in de Nieuwe Kerk Groningen.

In het kader van het jubileumjaar, dat net is gestart, heeft Choral Voices het volgende op het programma staan:

 Op 11 september een open repetitie in de Helperkerk in Groningen;

 Op 10 december 2019 een kerstconcert in de Martinikerk in Groningen;

 Op 7 maart 2020 een workshop (scratch) + concert rond de muziek van John Rutter;

 Op 20 juni 2020 afsluitend Midsummer Concert in Groningen (Messiah van Händel)

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.