Grenspolitie vindt wapens bij controle in Bunde

Foto: Polizeiinspektion Leer/Emden

BUNDE – Bij de controle van een auto met aanhanger zijn diverse wapens aangetroffen.

Gistermiddag controleerde de grenspolitie om half drie aan het Katjedeep in Bunde een auto met drie inzittenden: een 24 jarige Serviër, een 34 jarige persoon uit Bosnië en een 25 jarige Nederlander. Het trio was met een auto met een Servisch kenteken onderweg naar Nederland.

De politie stelde vast dat de aanhanger niet verzekerd was, dat de kentekenplaten ontbraken en dat de aanhanger niet geregistreerd was.

Agenten doorzochten eveneens de auto waarin het drietal zat. In de kofferbak troffen ze twee zogenaamde airsoft-geweren, drie (airsoft)pistolen en een revolver (vermoedelijk luchtdrukpistool) aan. Bovendien vonden de officieren in de middenconsole een slagring en een vuistdolk aan de sleutelhanger van de 24-jarige bestuurder. De 24-jarige was ook in het bezit van een mes. Deze had hij in de boord van zijn broek gestopt.

De bestuurder van de auto is mogelijk niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De man kon geen rijbewijs laten zien en gaf daarvoor verschillende verklaringen. De 25 jarige passagier was in het bezit van twee rijbewijzen. Deze bleken allebei gestolen te zijn. Hiervan was aangifte gedaan.

Zowel de wapens als de rijbewijzen werden in beslag genomen. Ook de auto moest het trio laten staan.

De Serviër en de inwoner van Bosnië bevonden zich bovendien illegaal in Duitsland. Zij werden overgedragen aan de immigratiedienst.

De politie heeft diverse processen-verbaal opgemaakt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.