Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg
DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Aschendorf

Door onbekende oorzaak is gistermiddag een stuk bos aan de Heermoorweg II in Aschendorf in brand gevlogen. Hierbij ging zo’n 150 vierkante meter bos verloren. Het vuur werd met acht brandweervoertuigen door 50 brandweerlieden uit de regio bestreden.

Dörpen

Vannacht is brand ontstaan op een privéterrein aan de B70 ter hoogte van de Mittelweg in Dörpen. Een vlakte van 20 vierkante meter, met daarop drie dennenbomen, raakte door het vuur beschadigd. De brand werd bestreden door de brandweer van Dörpen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Papenburg

Tussen dinsdagmiddag en woensdagochtend is vanaf een bouwplaats aan de Kapitän-Hermanns-Straße 75 meter krachtstroomkabel gestolen. De kabel vertegenwoordigt een waarde van 1.200 euro.

Wesuwe

Dinsdagavond is tussen acht en elf uur ingebroken bij een twee onder een kap woning aan de Hebelermeerer Straße. Nadat het niet lukte een raam van een erker te forceren gooiden de daders het venster in. Vervolgens werd de woning doorzocht. De buit bestaat uit diverse sieraden. Over de hoogte van de schade is niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.