Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg
DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Haren

Vanmorgen is bij een brand op een binnenvaartschip een 60 jarige man lichtgewond geraakt.

Bij een in het droogdok liggende schip brak om tien over negen door onbekende oorzaak brand uit. Tijdens een poging het vuur te blussen raakte een 60 jarige man lichtgewond. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De brand werd geblust door de brandweer van Haren die met 25 brandweerlieden ter plaatse kwam. De schade wordt geschat op 140.000 euro.

Bunde

Bij een ongeval op de A31 tussen Bunde en Weener zijn gistermiddag twee wegwerkers gewond geraakt. De slachtoffers bevonden zich op de vluchtstrook van de autoweg in een VW bus, met daarachter een pijlwagen.

Een naderende 37 jarige bestuurder van een vrachtwagen uit Hagen week uit naar links, omdat hij dacht dat de medewerkers uit hun auto zouden stappen. Hierbij botste de aanhanger tegen de VW bus van de wegwerkers. De inzittenden raakten lichtgewond. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.

De VW bus en de pijlwagen raakten ernstig beschadigd. Ook de aanhanger van de vrachtwagen had schade, maar kon wel zijn weg vervolgen. Voor de berging van de VW bus en de pijlwagen moest de weg halfzijdig worden afgezet.

Een uur eerder vond op de andere rijstrook een ongeval plaats. Daar botste op de linker rijbaan een 46 jarige inwoonster van Rhede met haar VW Golf tegen een Ford Kuga met daarachter een caravan. De 53 jarige bestuurder van de Ford zag de VW Golf over het hoofd toen hij van rijstrook wisselde.

Bij het ongeval raakte niemand gewond. Zowel de VW Golf als de Ford Kuga en de caravan raakten dusdanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept.

Jemgum

Vanmorgen is om zeven uur een 18 jarige jongen uit Bunde zwaargewond geraakt. Hij reed op zijn brommer op de Holtgaste in de richting Soltborg toen hij door onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig verloor. Hij reed dwars door een houten brugleuning en belandde in het water.

Het slachtoffer wist op eigen kracht uit het water te komen. Een voorbijganger bood eerste hulp en waarschuwde de hulpdiensten. De jongen is met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Zijn ernstig beschadigde brommer werd afgesleept.

Aschendorf

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding, waarbij de veroorzaker is doorgereden. Het ongeval gebeurde om 07.20 uur op de
Bokeler Straße. Daar verleende een bestuurder van een Audi geen voorrang aan een 30 jarige bestuurster van een paarse VW Golf. De Audi reed vanaf de Kapellenweg de Bokeler Straße op. Om een aanrijding te voorkomen week de bestuurster van de VW Golf uit en botste tegen de vangrail. Zij bleef ongedeerd, maar haar auto raakte daarbij beschadigd. Getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen.

Haren

Gisteravond is bij een ongeval op de Wierescher Straße een 27 jarige motorrijder levensgevaarlijk gewond geraakt. De inwoner van Meppen reed om 18.15 uur met zijn Yamaha 600S in de richting van de rotonde toen hij door onbekende oorzaak in de berm terecht kwam en tegen een schrikhek botste. Hij werd met levensgevaarlijke verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

De politie van Haren zoekt getuigen van het ongeval. Zo willen zij graag in contact komen met de bestuurder van een Fiat Punto die eerste hulp aan het slachtoffer bood.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.