Kunstklassen van het Ubbo Emmius exposeren in het Streek historisch centrum Stadskanaal

Foto: Johan de Boer

STADSKANAAL – Leerlingen Kunst uit Havo 4 en 5 en VWO 4 en 5 uit het schooljaar 2018-19 van Ubbo Emmius Stationslaan exposeren in het Streekhistorisch Centrum. De tentoonstelling werd door wethouder Goziena Brongers geopend.

Onder leiding van Hennie Bosma hebben leerlingen Kunst uit Havo 4 en 5 en VWO 4 en 5 uit het schooljaar 2018-19 van Ubbo Emmius Stationslaan een half jaar gewerkt aan het verbeelden van hun visie op (het) Stadskanaal waarbij zij zich lieten inspireren  door kunstenaar en oud-tekenleraar K.J. van Beekum (1914-1998).

Karl van Beekum was in de jaren zestig en zeventig tekenleraar aan het Ubbo Emmius en heeft in die periode meermaals samen met zijn leerlingen grote panelen beschilderd met daarop de situatie langs het Stadskanaal rondom de Eurobrug. Ook in zijn vrije werk legde hij de streek regelmatig vast. De leerlingen van nu gingen met dit gegeven aan de slag en de resultaten zijn te zien in een tentoonstelling die ze ook zelf inrichtten. De tentoonstelling is maar vier weken lang te zien, tot en met 27 september, dus mis het niet en kom vooral even kijken.

Vanmiddag werd door mevrouw Goziena Brongers, wethouder van de gemeente Stadskanaal de tentoonstelling geopend. Dit vond plaats in
Huisje Manning naast het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal.

U kunt de tentoonstelling bezoeken op: dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zondag 1 september van 14.00-17.00 uur.

Foto’s: Johan de Boer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.