Jan Hekman en Evert-Jan Veldkamp winnaars Tweede Gerben Kroes Omloop van Blijham

Foto: Catharina Glazenburg

BLIJHAM – Vanmiddag werd de Tweede Gerben Kroes Omloop van Blijham voor de sportklasse en amateurs verreden. De winnaars waren bij de Sportklasse: Jan Hekman en bij de Amateurs: Evert-Jan Veldkamp.

Eind mei was Wielervereniging Omega genoodzaakt wegens wegwerkzaamheden de geplande 2e omloop van Blijham te verplaatsen.
Na overleg met de consul heeft Omega toen gekozen voor zondag 1 september, omdat er dan geen concurrerende wedstrijd in het Noorden zou zijn.

Vandaag werd ook de Open Groninger Kampioenschap verreden. Gezien het relatief klein aantal licentiehouders in het Noorden was het geen optie om voor de Amateurs en Sportklasse beide wedstrijden door te laten gaan. Noch voor de organiserende club: Tandje Hoger als voor WV Omega was het mogelijk de wedstrijd te verplaatsen. Na raadpleging hebben Tandje Hoger en wielervereniging Omega in goed overleg besloten dat bij het Open Groninger Kampioenschap van Tandje Hoger op de wielerbaan Corpus er geen startgelegenheid was voor de Sportklasse en Amateurs. Voor de eigen leden van Tandje Hoger werd hierop een uitzondering gemaakt. Deelnemers aan de Sportklasse en Amateurs konden dus naar Blijham!

Vanmiddag werd door wethouder Bart Huizing het startschot voor de Sportklasse gelost. De deelnemers reden 17 ronden (55 kilometer). Hiervoor hadden zich 36 deelnemers aangemeld, waaronder Nico Katuin. Voor hem was het een thuiswedstrijd. Om drie uur volgden de amateurs. Hiervoor waren 31 deelnemers aangemeld, waaronder de winnaar van vorig jaar: Cor Visser. Zij reden 20 ronden (64 kilometer).

Het waren twee spannende wedstrijden die werden verreden onder ideale weersomstandigheden. Wel was er een kleine valpartij en werd de ambulance met spoed gealarmeerd omdat iemand in zijn mond was geprikt door een wesp. Voor zover bekend liep alles goed af.

Winnaar bij de Sportklasse werd Jan Hekman, tweede werd Marcel Weinans en derde Miente Steensma. Bij de Amateurs ging Evert-Jan Veldkamp als eerste over de streep, tweede werd Dennis Steverink en derde de winnaar van vorig jaar: Cor Visser.

Klik HIER voor alle uitslagen.

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg

Klik HIER voor meer foto’s.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.