Schutters vieren feest met de Moeflons

Foto: Jacob Musch

WEDDE – Gisteravond vierden de Schutters uit Wedde feest met de Moeflons.

Gisteravond was er Schuttersfeest in de feesttent te Wedde. Om acht uur traden de schutters aan, waarna een kwartier later de huldiging van de “oude” Koning Bert Dokter plaats vond. Daarna werd het schuttersbal geopend. Met medewerking van de Moeflons ging het dak van de feesttent er bijna af en genoot iedereen van een geslaagd feest.

Zondag 8 september is er Koningschieten. De schutters verzamelen zich dan om 13.00 uur bij de feesttent om het Koningspaar, het Keizerspaar en Kinderkoningspaar: Quincy en Duncan op te halen. Deze zijn op dat moment bij de Burcht. Vervolgens marcheren ze naar het erf van de familie van der Veen aan de Spanjaardsweg. Na een openingswoord gaan de schutters strijden om de Koningstitel en de kinderen gaan kinderkoningsgooien. Hierbij moeten ze met houten blokken een houten vogel kapot gooien.

Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje en de muzikale begeleiding van The Rio’s.

Foto’s: Jacob Musch

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.