CBS de Verrekijker nieuwe start met nieuwe naam

Foto: Geert Smit

TER APEL – Bij een nieuwe start hoort een nieuwe naam. Dat was de insteek van het team van CBS de Hoeksteen in Ter Apel bij het ontwikkelen van een nieuwe eigentijdse visie voor de komende tijd. Maandagmorgen onthulde wethouder Wietze Potze van de gemeente Westerwolde daarom een prachtige logo met de nieuwe naam op de gevel van het schoolgebouw.

“De Verrekijker”, de school voor wereldwijze kinderen. Voor de vele belangstellende aanwezigen vertelde directeur Natasja Smit van de Verrekijker hoe ze samen tot deze naam waren gekomen. Het logo geeft in vier symbolen de doelstellingen weer van de school, nl. de sterren (de kinderen), het kompas ( het navigatie-instrument), de wereldbol (kinderen leren de wereld beter te begrijpen) en het oog, (goed leren te kijken).

Tineke Rozema, oud directeur van de Hoeksteen sprak namens Scholengroep Perspectief, was trots dat ze bij deze opening aanwezig mocht zijn.

Als inleiding op de onthulling speelden de oudste kinderen van de school een spel waarin ze met de verrekijker op zoek gingen naar een paar tijgers.
Bij een bakje koffie en een lekker stukje taart werd er nog lang gezellig nagepraat in de school en werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de school te bekijken.

Sinds het nieuwe schooljaar is ook Kinderopvang Ninimi gevestigd binnen de school. Ninimini, geleid door Nienke Woldhuis, biedt kinderopvang aan voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.

Tekst en foto’s: Geert Smit

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.