Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg
DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Rhede

Zondag 25 augustus is in de omgeving van de Schafdrift in Rhede door een voorbijganger een in Nederland gestolen auto aangetroffen. Het voertuig stond op een groenstrook bij een maisveld.

De auto, een Audi A6, bleek in Nederland gestolen te zijn. De wagen werd daar voor meerdere delicten gebruikt. Weet u meer over de auto en de vindplaats, bel dan met de politie in Papenburg.

Meppen

Bij de aanhouding van een 22 jarige man uit Guinee is zaterdagochtend een 41 jarige agent gewond geraakt. Hij en zijn collega’s werden om 5.10 uur opgeroepen voor een inzet in het uitgaansgebied aan de Bahnhofstraße. Daar bedreigde een 22 jarige man uit Guinee voorbijgangers.

De man werd door agenten aangehouden en zou ter ontnuchtering naar een politiecel worden gebracht. Hier was hij niet van gediend. De dronken en vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen verkerende man verzette zich hevig. Hierbij kwam de 41 jarige agent ten val. Hij liep verwondingen op aan zijn arm.

De man is uiteindelijk meegenomen naar het politiebureau, waar een bloedproef werd genomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.