“Win een schilderijtje van Geert Schreuder”, kleurwedstrijd met een vette knipoog

Foto: MOW

BELLINGWOLDE – Op zondagmiddag 22 september wordt in het MOW I Museum de Oude Wolden de tentoonstelling ‘Geen gemaar I schilderijen van Geert Schreuder’ feestelijk afgesloten. Omdat het een jubileumtentoonstelling betreft en Schreuder bovendien 70 jaar werd, serveert het museum die middag gratis taart aan iedereen die de naam Geert of Geertje draagt. Aanmelden is nodig en kan via 0597 531509 of middels een mail naar: info@museumdeoudewolden.nl

De prent die gebruikt wordt bij de promotie van deze ‘G-day’ sprak tot de verbeelding van de schilder. De illustratie, gemaakt door Amoeba-ontwerp, is een zwart-witte lijntekening die goed opgevat kan worden als kleurplaat. Geert Schreuder roept, met een vette knipoog naar traditionele kleurwedstrijden, iedereen op om de tekening op een originele wijze te kleuren, te verkleuren, te verwerken tot iets eigenzinnigs en geheel anders. Het meest creatieve, maffe, eigenwijze, glorieuze, verrassende ‘kunstwerkje’ wint een prijs, te weten: een origineel schilderijtje van de kunstenaar zelf!

Piepjong of stokoud; iedereen kan meedoen aan deze kleurwedstrijd. De kleurplaat is te downloaden via de website van het MOW : www.museumdeoudewolden.nl

Papieren exemplaren zijn, tijdens openingstijden, af te halen aan de balie van het museum.

Uiterlijk zondagmiddag 22 september om 14.30 moet je kunstwerkje ingeleverd zijn in het MOW. Daarna is het aan de kunstenaar zelf om een winnaar uit te roepen. De prijs wordt diezelfde middag om 15.30 uur uitgereikt, dus je aanwezigheid is zeer gewenst.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.