Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg
DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Lathen

Tijdens het weekend is bij een woning aan de Wübbenkamp in Lathen een raam opengebroken. Waarschijnlijk zijn de daders hierbij gestoord, want zoals het zich laat aanzien zijn ze niet binnen geweest.

Zondagnacht is aan de Kolpingplatz in Lathen, ter hoogte van huisnummer 3, een aanrijding geweest. Hierbij raakte een Mitsubishi L200 aan de rechter wielkast beschadigd.

Getuigen worden verzocht de politie Haren te bellen.

Meppen

Gisteravond is brand uitgebroken in de keuken van een woning aan de Dücker in Meppen. Het vuur ontstond door onbekende oorzaak in een elektrisch kacheltje, wat op dat moment niet in gebruik was. Door de brand raakte de keuken ernstig beschadigd De brandweer wist te voorkomen dat de vlammen de woonkamer bereikten. Over de hoogte van de schade is niets bekend.

Aschendorf

Zaterdagmiddag is tussen vijf en zes uur op de parkeerplaats van de Lidl aan de Mühlenstraße een daar geparkeerde Ford Grand beschadigd. Mogelijk is dit met een boodschappenkarretje gebeurd. De veroorzaker heeft geen gegevens achtergelaten. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Papenburg.

Haren

Gistermiddag is bij een inzet door de politie aan de Margeritenstraße in Haren een agent gewond geraakt. Agenten waren opgeroepen voor een ruzie in een appartementencomplex. Een 24 jarige Poolse vrouw weigerde daar een woning te verlaten.

Op het moment dat de agenten de vrouw ervan wilden overtuigen naar buiten te gaan ging de vrouw door het lint. Ze sloeg en trapte de agenten. Een van hen raakte hierbij gewond aan zijn knie.

De vrouw werd in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau, waar een bloedproef werd gedaan en proces-verbaal werd opgemaakt.

Haren

Dankzij de nauwe samenwerking tussen de politie Lingen en hun collega’s uit Haren is vanmorgen een serie-inbreker aangehouden. De 22 jarige man uit Kosovo, maar wonend in Haren, wordt verdacht van het plegen van minstens negen inbraken. Deze vonden plaats tussen februari en juni van dit jaar. Daarbij werden spullen ter waarde van 15.000 euro gestolen en werd voor 10.500 euro schade aangericht.

De politie kwam de man op het spoor nadat hij gestolen sieraden bij een plaatselijke juwelier te koop aanbood. De juwelier vertrouwde de zaak niet en belde de politie.

Die kwam na diverse onderzoeken de man op het spoor, waarna hij vanmorgen werd aangehouden. De man zit nu in voorarrest.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.