Publiek geniet van prachtige optocht in Wedde

Foto: Jan Glazenburg

WEDDE – Vanavond werd de Lichtweek in Wedde geopend met een prachtige optocht. Klik HIER voor het programma van deze week.

Op deze eerste dag van de 61 ste Lichtweek in Wedde genoot het publiek van een prachtige optocht. Het thema van dit jaar is: Strip. Alle deelnemers hadden hun best gedaan om het thema zo goed mogelijk uit te beelden. Allerlei stripfiguren gingen door de straten van Wedde, van Donald Duck, tot Minnie Mouse en Super Mario tot Alice in Wonderland en Fred Flintstone.

De optocht werd voorafgegaan door de Harmonie uit Vries. Daarna volgden de versierde skelters, de lopers en de wagens. De stoet werd afgesloten door diverse historische trekkers. Eerder vanavond trok een stoet oldtimer auto’s door het dorp.

Na de optocht openden Karina Huls en locoburgemeester Giny Luth de feestweek. Karina vertelde dat Lichtweek Wedde vier nieuwe bestuursleden heeft. Ook zijn aan de feestweek drie nieuwe activiteiten toegevoegd, te weten: de ochtendwandeling, de vrijdagmiddagborrel en de pubquiz.

Locoburgemeester Giny Luth vertelde, als oud-Weddenaar, bijzonder vereerd te zijn dat zij, nu burgemeester Jaap Velema met vakantie is, de Lichtweek mocht openen. In de jaren ’80 woonde zij in de Kerkstraat. Daar had ze een piepklein tuintje, dat zij ieder jaar met veel plezier verlichtte en versierde voor de Lichtweek. Mevrouw Luth verklapte dat ze, als ze nog in Wedde zou wonen, haar favoriete stripfiguur: Tijgetje in de tuin zou zetten.

Na de officiële opening werden de prijzen uitgereikt in de categorieën: Kinderen, Skelters en Wagens.

De prijzen werden als volgt verdeeld:

Kinderen:

  1. The Daltons
  2. Fred Flintstone
  3. Mini Mouse

Skelters:

  1. The Lion King
  2. Alice in Wonderland
  3. Kapitein Haak

Wagens:

  1. Asterix en Obelix
  2. De Boeven van Duckstad
  3. Duckstad komt tot leven

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.