Waterbedrijf dicht lek Bellingwolde

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Het Waterbedrijf Groningen is aan de B.L. Tijdensweg bezig een lek te dichten.

Aan de B.L. Tijdensweg is door onbekende oorzaak een lek geslagen in de waterleiding. Hierdoor liep een stuk weiland deels onder water. Om het lek te dichten moesten er vier berken worden gekapt. Hiervoor moest eerst een kapvergunning worden aangevraagd.

Deze is inmiddels verstrekt en de bomen gingen gisteren tegen de vlakte. Vandaag is Waterbedrijf Groningen begonnen het lek te dichten. Het water op het weiland wordt weggezogen en zo’n 35 huishoudens worden enkele uren afgesloten. Het afsluiten dient zo kort mogelijk te duren, omdat vlakbij het lek een kippenschuur met legkippen is gevestigd.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.