Wethouder Annelies Kleve opent Week van de Alfabetisering

Foto: Gemeente Veendam

VEENDAM – Van maandag 9 september 2019 tot en met zondag 15 september 2019 organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering. Wethouder Annelies Kleve opent deze week in Veendam op maandag 9 september 2019 om 15:00 uur in het Taalhuis. Het Taalhuis zit gevestigd in de bibliotheek in Cultuur- & Congrescentrum vanBeresteyn.

Activiteiten
In de Week van de Alfabetisering worden er in Veendam verschillende activiteiten georganiseerd. Op maandag 9 september 2019 zijn er vanaf 14:00uur activiteiten in de bibliotheek aan het Museumplein. De activiteiten zijn:

·         Poëziegroep Noord is aanwezig en draagt gedichten voor in het thema ‘gedichten zonder grenzen’.

·         Mensen van het Taalhuis dragen elfjes voor. Elfjes zijn gedichten van elf woorden.

·         Iedereen kan bijdragen aan het gedicht dat geprojecteerd op de muur komt te staan.

·         Er kan een nieuw kaartspel met symbolen worden gespeeld.

Op woensdag 11 september 2019 vanaf 14:30 uur:

·         Een gratis voorstelling op het Veenlustplein van de Leesleedies. De interactieve theatervoorstelling heeft als thema “De kleine walvis”. Een voorstelling voor jong en oud van een uur.

Op donderdag 12 september 2019 van 13:00 uur tot 15:30 uur:

·         De uitreiking van de Groningse Taalheldenprijzen. De uitreiking vindt plaats in het Provinciehuis in Groningen.

Week van de Alfabetisering
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daarnaast kunnen zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. De Stichting Lezen & Schrijven wil dit met de Week van de Alfabetisering onder de aandacht brengen met als thema: ‘Dichten zonder grenzen’

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.