Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Bundespolizeiinspektion Bad Bentheim
DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

A31

Vanmiddag verloor om 16.20 uur een 87 jarige Nederlandse automobilist op de A31 ter hoogte van Leer de controle over zijn voertuig. Hij kwam in de rechter berm terecht, botste daar tegen een schrikhek en botste vervolgens aan de andere kant van de weg tegen de vangrail.

De man verkeerde in shock en werd naar een ziekenhuis gebracht. De weg is tot 17.15 uur in de richting Oldenburg afgesloten geweest voor bergingswerkzaamheden. De schade wordt op 7.000 euro geschat.

Twist

De politie heeft vanmorgen om 10 uur zeven Nederlandse voetbalfans de toegang tot Duitsland geweigerd. Ze werden bij de grens tegengehouden en teruggestuurd naar Nederland.

Het zevental, in de leeftijd van 22 tot 43 jaar, zat in een gehuurd busje. Het voertuig werd gecontroleerd door het grensoverschrijdend politieteam. Hierbij werd bij een van de inzitten een joint en illegaal vuurwerk aangetroffen. Navraag bij politie Nederland wees uit dat het zevental bekend staat als gewelddadig en problemen veroorzakend. De politie vermoedt dat ze onderweg waren naar Hamburg waar vanavond de EK kwalificatie Duitsland – Nederland plaats vindt.

De mannen moesten rechtsomkeert maken en het vuurwerk werd in beslag genomen.

Vandaag heeft de politie in totaal zo’n 400 Nederlands voetbalfans gecontroleerd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.