Senioren van Nu Westerwolde op bezoek in Twente

TER APEL – De leden van Senioren van Nu zijn een reislustig volkje. Nog maar enkele maanden geleden gingen ze met een volle bus voor een 6-daagse reis naar de Vulkaan Eifel. Nu was er de jaarlijkse ééndaagse reis.

Deze keer gingen 47 leden per bus naar Overijssel met een gevarieerd excursie programma. Men vertrok om 08.00 uur, onder de deskundige en gezellige leiding van chauffeur Eddy Kok, vanaf de Markt in Ter Apel. Als eerste werd een bezoek gebracht aan het Bakkerij- en IJsmuseum in het Twentse Hellendoorn. Hier werd niet alleen genoten van koffie met gebak. Men kreeg ook een mooi inzicht in de geschiedenis van brood bakken en ijs maken. Leuk en spannend was bovendien dat men actief werd betrokken bij het vervaardigen van ambachtelijk gebakken brood.

De reis werd vervolgens voortgezet richting Diepenheim. Daar werd een bezoek gebracht aan de imposante Museumboerderij Erve Brooks, een monumentale boerderij, stammend uit 1538. Hier werd een voortreffelijke lunch genuttigd. Maar ook werd het boerderijmuseum uitgebreid bezocht en bewonderd en werd een kijkje genomen bij de diverse overige attracties van Erve Brooks.

De reis werd voortgezet naar Diepenheim. Daar werd een bezoek gebracht aan wederom een monumentale boerderij. In deze boerderij is o.a. het Oranjemuseum gehuisvest. Dit museum heeft een meer dan uitgebreide collectie voorwerpen die alles te maken hebben met het Koningshuis en Oranje, onder andere wandtegels, lepels, borden, wandkleden, munten en wat dies meer zij.

Daarna ging de reis naar het pittoreske Vilsteren, landelijk gelegen tussen Ommen en Dalfsen. In het bekende café-restaurant ‘Madrid’ werd ter afsluiting genoten van een heerlijk diner.

Omstreeks 20.30 uur keerde het gezelschap terug op de Markt in Ter Apel. De deelnemers keken unaniem terug op een zeer geslaagde dag en waren vol lof over het geboden programma.

Verslag en foto’s: Anne Hof

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.