Succesvolle informatieavond Zonnepark Pekela

Foto: Catharina Glazenburg

OUDE PEKELA – Onder het motto “Samen met en voor de Pekelder bevolking een zonnepark ontwikkelen” organiseren de initiatiefnemers Schoorlemmer Landbouw BV, de coöperatie Pekela Duurzaam, Bronnen VanOns, Windunie, Solar Proactive en Dun Agro twee informatieavonden.

De eerste informatie avond afgelopen dinsdag 3 september was een succesvolle avond. Deze goed bezochte avond was georganiseerd om de bewoners van Pekela meer informatie te geven over Zonnepark Pekela en om de mening en ideeën van bewoners en het lokale bedrijfsleven te vragen.

Aankomende woensdagavond, 11 september, zal er weer een informatieavond georganiseerd worden voor de mensen die dinsdag niet in de gelegenheid waren.

De betrokken partijen waren aanwezig om uitleg te geven en door middel van de verschillende tafels werd er over de landschappelijke inpassing, de participatiemogelijkheden, de rol van de coöperatie en diverse andere onderwerpen gesproken en nagedacht. Door deze opzet kwam ook iedereen aanbod. Vragen als: Hoe kan het park het beste worden ingericht, wat voor invloed gaat het park hebben op de omgeving, kan de coöperatie goedkope stroom leveren en welke wensen hebben jullie voor de winst die uit het project komt. Allemaal vragen waar over gesproken werd, brainstormsessie over werden gehouden en op de plattegrond kon worden ingetekend. Voor de betrokken partijen is het erg belangrijk dat de omgeving meedenkt met al deze onderwerpen zodat het plan zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van de omgeving. Het doel van de bijeenkomsten is ook om een verder lopend traject te starten waarbij mensen die dit aanspreekt, verder te betrekken bij de ontwikkeling of op de hoogte te houden.

Woensdagavond a.s. zal er een soortgelijke bijeenkomst worden gehouden waarbij we weer hopen op een grote opkomst zodat we de wens van de omgeving zo breed mogelijk kunnen meenemen. Mocht je afgelopen dinsdag niet geweest zijn, kom dan vooral aankomende woensdag langs.

De initiatiefnemers roepen een ieder op deel te nemen aan de informatiebijeenkomst die gehouden worden op:
woensdag 11 september in Restaurant Pekelahof; inloop vanaf 19:00 uur.
Start: 19.30 uur.
Afsluiting: 21:30 uur
Adres: Raadhuislaan 109, Oude Pekela

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.