Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg
DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek.

Weener

Gisteravond is om 21.30 uur bij een ongeval op de Graf- Edzard Straße een 25 jarige motorrijder uit Bremen ernstig gewond geraakt. De man reed door onbekende oorzaak frontaal met zijn Honda achterop een geparkeerde Fiat bestelbus. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen raakten beschadigd; de motor moest worden afgesleept.

Getuigen van het ongeval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Weener.

Haren

Vannacht is om drie uur op de Emmelner Straße een 27 jarige fietser gewond geraakt. De man kwam ter hoogte van de weg naar het gebouw van de visvereniging zo ernstig ten val dat hij per ambulance naar een ziekenhuis moest worden gebracht. Onderzoek wees uit dat de man ten tijde van het ongeval onder invloed van alcohol verkeerde. De politie zoekt getuigen van het ongeluk.

Meppen

Gisteravond zagen getuigen dat op twee terreinen aan de Schützenstraße spullen werden gestolen. Ze belden de politie. Deze vatte korte tijd later twee 18 jarige Duitse mannen in de kraag. Ze hadden van een minikraan een schijnwerper gedemonteerd en vanaf een terrein er naast twee kettingzagen ontvreemd. De politie onderzoekt of het duo aan meer diefstallen kan worden gelinkt.

Emsbüren

Donderdagavond of -nacht is uit een loods aan de Sechssterneweg in Ahlde een partij kratten gestolen. De dieven braken de deur van de opslagloods open en reden met een vrachtwagen naar binnen. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.