G-voetballers werken zich in het zweet bij het Freddie Pranger Memorial

Foto: Ronny

STADSKANAAL – De Freddie Pranger Memorial, het jaarlijkse toernooi voor G-voetballers verwelkomde zaterdag zo’n 36 teams. Het toernooi werd georganiseerd door voetbalvereniging vv SJS uit Stadskanaal.

In totaal maakten rond de 500 G-spelers en begeleiders zaterdag hun opwachting in Stadskanaal. Het toernooi behoort daarmee tot de grootste voetbaltoernooien voor geestelijk beperkte senioren in Nederland.

Er waren veel nieuwe teams te zien, waaronder ploegen uit onder meer Limburg, Zeeland en Brabant. Een groot deel kwam uit België en Duitsland. Iets meer dan tweehonderd deelnemers en begeleiders overnachtten dat weekeinde in het Pagecentrum.

De kosten hiervan werden opgebracht door fondsen. Voor deelname uit Duitsland is kortgeleden een samenwerking opgezet met de EDR (Eems Dollard Regio). De organisatie krijgt steun van FC Emmen en stichting Naoberschap United. Voetbalclub SJS zet ruim vijftig vrijwilligers in. Oud-trainer Foppe de Haan en oud-voetballer Henk de Haan zijn lid van het comité van aanbeveling.

Het evenement draaide niet alleen om voetbal. Er was naast voetbal een activiteitenprogramma, waarbij de deelnemers elkaar beter leerden kennen en bovendien hun ervaringen (over de grens) uit konden wisselen.

Beelden: Ronny Regio Events

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.