Uitslaande woningbrand in Hoogezand

Foto: Politie Drenthe (archieffoto)

HOOGEZAND – De brandweer is vanmorgen gealarmeerd voor een uitslaande woningbrand in Hoogezand.

Om tien over negen werd brand gemeld bij een woning aan de Stationsweg in Hoogezand. Op het moment dat de brandweer arriveerde was de brand uitslaand en was men bezig het pand te ontruimen. Om te zorgen dat er voldoende bluscapaciteit ter plaatste was werd er gelijk opgeschaald naar middelbrand en kwamen naast brandweer Hoogezand ook de collega’s van Slochteren ter plaatse.

Het betreffende pand bestaat uit meerdere appartementen. De brand sloeg door naar de bovenverdieping. Omdat te voorkomen dat de brand doorsloeg naar de omliggende bebouwing werd opgeschaald naar grote brand en kwam een derde brandweerauto van brandweer Zuidlaren naar Hoogezand.

Rond tien uur was de brand onder controle en kon de brandweer met nablussen beginnen. De schade is groot. Er is niemand gewond geraakt. Twee katten die in de woning waren konden door de brandweer worden gered. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.