‘De Lofstem’ en ’Zingt voor Hem’ in Zingend naar de Zondag

Foto: Michiel Verbeek Wikimedia

STADSKANAAL – Op zaterdag 21 september 2019 gaat een nieuw seizoen Zingend naar de Zondag van start, in de Poststraatkerk in Stadskanaal. De koren ‘De Lofstem’ uit Rouveen en ‘Zingt voor Hem’ uit Ommen zullen deze avond hun medewerking verlenen.

In 1989 hebben enthousiaste leden uit de Gereformeerde Kerk van Rouveen het initiatief genomen voor een gemengd koor. Dit koor is inmiddels interkerkelijk en kenmerkt zich door een grote gedrevenheid om met elkaar te zingen. Er is een goede band en een grote saamhorigheid. De koorleden komen uit de wijde regio rondom Rouveen.

In 1992 is in Ommen het koor ‘Zingt voor Hem’ opgericht vanuit de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt). Het ledental schommelde door de jaren heen, momenteel bestaat het koor uit ongeveer 60 enthousiaste leden afkomstig uit Ommen, Dalfsen, Lemelerveld en Balkbrug.
Beide koren staan onder leiding van Minne Veldman en zullen in november gaan fuseren.

Ronald IJmker zal de koren begeleiden en zal ook de samenzang, die zal bestaan uit liederen uit diverse liedbundels; de nieuwe liedbundel, Opwekking, Johannes de Heer, etc. begeleiden. De leiding van het zanguur is in handen van Greet Berends.

Zingend naar de Zondag, georganiseerd door het Interkerkelijke Comité Zangavonden, begint om 19:00 uur (samenzang vanaf 18:45 uur) en is vrij toegankelijk.

De volgende keer

19 oktober 2019 m.m.v. Harold Kooij (piano/orgel) en Ronald Knol (orgel/piano)

www.zndz.nl

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.