Fotoreportage optocht Koningschieten Wedde

Foto: Hilvert Huizing

WEDDE – Gistermiddag gingen de deelnemers aan het Koningschieten en het Kinderkoningsgooien in optocht naar het schietterrein aan de Spanjaardsweg.

Gistermiddag vertrokken de schutters om één uur in een optocht vanaf de feesttent naar de Burcht, om daar het “oude” Koningspaar, het Keizerspaar en het Kinderkoningspaar op te halen. In optocht gingen ze naar het schietterrein op het erf van de familie van der Veen aan de Spanjaardsweg.

Daar werd het schutterstoernooi geopend door wethouder Giny Luth. Na een korte toespraak, waarin zij de familie van der Veen bedankt voor het beschikbaar stellen van het terrein, kon de strijd om de titels Kinderkoningspaar en Schutterskoning en Koningin beginnen.

Foto’s: Hilvert Huizing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.