Foto’s van het Cittaslow Voedfestival in Exloo

Foto: Bé Eelsing

EXLOO – Gisteren vond het 2e Cittaslow Voedfestival plaats op diverse bijzondere marktlocaties verspreid over Exloo.

Burgemeester Jan Seton opende, samen met locoburgemeester Giny Luth van Westerwolde, gedeputeerde Hans Kuipers en Wil Luchjenbroers, voorzitter van Dorpsraad Exloo, op het Centrumplein het festival. Het Voedfestival werd georganiseerd door Dorpsraad Exloo. Een fantastisch initiatief waar veel vrijwilligers en dorpelingen uit Exloo aan bijgedragen hebben.

Ondernemers uit de Cittaslow gemeenten Westerwolde en Borger-Odoorn en daarbuiten presenteerden hun producten en activiteiten aan de bezoekers. Het was een dag van proeven, kijken, genieten en beleven. Ook Astron en Lofar hadden zich aangesloten bij het Voedfestival. Zowel op het Lofarterrein tussen Exloo en Buinen als in het mobiele planetarium in Exloo was van alles te doen.

Duurzaamheid stond zondag letterlijk centraal. Voor het gemeentehuis waren onder andere door studenten zelfgebouwde elektrische voertuigen te bezichtigen. Ook gaven zij uitleg over alle ontwikkelingen op het gebied van e-voertuigen.

Foto’s: Bé Eelsing

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.