Grootschalige onderhoudswerkzaamheden A7 Winschoten – Oudeschans

Foto: Catharina Glazenburg

A7, WINSCHOTEN, OUDESCHANS – Rijkswaterstaat voert in de periode van maandagmiddag 16 september tot dinsdagmiddag 22 oktober grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A7 tussen Winschoten en Oudeschans in de richting van de Duitse grens. Gedurende de werkzaamheden is altijd één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Wel wordt in de laatste fase van het werk de toerit Winschoten afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Als gevolg hiervan dienen weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd.

Afsluitingsperiodes

Van maandagmiddag 16 september tot dinsdagmiddag 22 oktober zijn de volgende verkeersmaatregelen voorzien:

  • Van maandag 16 september 16:00 uur tot woensdag 2 oktober 17:00 uur:
    • Het verkeer wordt via de vluchtstrook langs het werk geleid.
  • Van vrijdag 4 oktober 07:00 uur tot dinsdag 22 oktober 17:00 uur:
    • Het verkeer wordt over via één rijstrook langs het werk geleid.
    • De toerit Winschoten in de richting van Duitsland is afgesloten van dinsdag 15 oktober 06:00 uur tot donderdag 17 oktober 06:00 uur.

Naast deze afsluitingen zijn er ook enkele verkeersmaatregelen voorzien op de rijbaan in de richting van Groningen. Ook vinden er buiten de aangegeven periode enkele voorbereidende en afrondende werkzaamheden plaats. Er blijft altijd minimaal één rijstrook voor het verkeer beschikbaar.

Dag van de Duitse Eenheid

Donderdag 3 oktober is de Dag van de Duitse Eenheid. Dit zorgt voor extra verkeer van en naar Duitsland. Daarom wordt op deze dag niet gewerkt en zijn gedurende de gehele dag twee rijstroken per richting beschikbaar voor het verkeer.

Omleidingsroutes

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Onderhoudswerkzaamheden

De auto- en snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken. De onderhoudswerkzaamheden op de A7 bestaan uit onder andere het vervangen van het asfalt, en werkzaamheden aan geleiderails en bermen.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.