Kerken in Mussel zetten zich via Stichting Present Zuidoost Groningen in voor hen die wel wat hulp kunnen gebruiken

Foto: Pixabay

MUSSEL – De eerste Diaconale Doe-dag op 7 september 2019 te Mussel en Musselkanaal in samenwerking met Stichting Present Zuidoost Groningen is succesvol verlopen. Daarbij was het motto: “Er samen voor de ander in onze eigen omgeving zijn”.

Afgelopen zaterdag 7 september hielden twee kerken, namelijk de Christelijk Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt te Mussel gezamenlijk deze Diaconale doe-dag. De mensen die zich vanuit deze kerken hadden opgegeven, zo’n 50 personen, kwamen om 08.15 uur eerst bij elkaar voor een gezellige start met een kopje koffie of thee. Vervolgens gingen deze jonge en oudere vrijwilligers in 7 groepen uiteen om zich in te zetten voor een ander.

Het hulpaanbod was heel divers. Zo ging er een groep naar een logeerboerderij om spelletjes te doen met de kinderen en een groep ging naar de A-horst in Musselkanaal om te wandelen met bewoners, iets wat zij helaas niet meer met regelmaat kunnen doen. Daarnaast waren er vele vrijwilligers die flink aan het werk gingen bij mensen thuis zoals tuinen opknappen, snoeien, kamers behangen en sausen en opruimwerkzaamheden verrichten. Deze klussen vonden zowel plaats bij kerkleden die hulp goed konden gebruiken als bij mensen die via Stichting

Present Zuidoost Groningen waren aangemeld door maatschappelijke organisaties. Ook hier ging het om mensen die het alleen niet redden en heel blij waren met de geboden hulp! “Bij Present zien we dat een helpende hand echt kan leiden tot meer rust en ruimte in het leven van mensen. En ook het stukje aandacht voor elkaar doet ontzettend goed. Daarom zijn we ook blij met het initiatief van deze kerken en dat we met hen konden samenwerken”, aldus Antoinet Heikens, die coördinator is van Stichting Present Zuidoost Groningen.

De sfeer op deze dag was goed, men had plezier en het weer was gelukkig ook prima! Ter afsluiting konden de vrijwilligers samen genieten van een door vrijwilligers verzorgde lunch.

Ingezonden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.