Ralf en Marion Koningspaar Schutters Wedde

Foto: Hilvert Huizing

WEDDE – Gisteren werd Ralf Loning gekroond tot Schutterskoning.

Gistermiddag vond op het erf van de familie van der Veen het Koningschieten en het Kinderkoninggooien van de Burchtschutters plaats. Nadat wethouder Giny Luth het toernooi had geopend gingen de kinderen in de schuur aan de slag. Ze moesten met houten blokken een houten vogel kapot gooien. Na een felle strijd lukte het Lindsey Wilkens en Wim Moed de laatste restjes van de gehavende vogel te raken. Zij mogen zich nu een jaar lang het Kinderkoningspaar van de Burchtschutters noemen en volgen hierbij Duncan Behling en Quincy Nobbe op.

Buiten streden de heren om de titel. Het openingsschot werd verricht door Peter Kuijer. Stukje bij beetje verdween de houten vogel waarop geschoten werd. Ralf Loning was diegene die het laatste gedeelte kapot schoot. Dit was een emotioneel moment, omdat zijn vader, die een van de oprichters van de Burchtschutters was, vorig jaar is overleden.

Na de nodige felicitaties kregen Ralf en zijn vrouw Marion en Lindsey en Wim de versierselen uitgereikt en werd onder muzikale begeleiding van de Rio’s nog een feestje gevierd.

Foto’s/video: Hilvert Huizing

Klik HIER voor nog veel meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.